Diktator


Muskel- og Skjelettradiologi Sjekklister
Diktator er snart ferdig - Informasjon kommer her!


Alle bruker en eller annen form for «sjekkliste» i hverdagen. En handleliste, en pakkeliste eller en huskeliste til hjerte- og lungeredning. Ikke nødvendigvis er alle lister nedskrevet på papir. Men ved høyt stress, ikke fungerende data eller annen akutt hendelse er en god gammeldags nedskrevet liste nyttig. Slike lister med hjerte- og lungeredningsalgoritme henger derfor på veggen i alle sykehus og legevakter — (30:2).

Siden 1935 brukes «sjekklister» ved hver eneste start og landing i luftfarten. Andrepiloten i US Airways flyging 1549 som landet på Hudson River brukte en papirsjekkliste under «landingen» 2009.

I legeyrket brukes det «sjekklister» bare av anestesileger i forbindelse med omfattende operasjoner. Jeg forsøker å samle alle relevante muskel- og skjelettradiologibeskrivelser i en strukturert radiologisk sjekkliste. «Diktator» er et forslag til en strukturert radiologisk beskrivelse med konsistent rekkefølge, presise korte formuleringer og bruk av standardiserte nomenklatur — på norsk.


Meld deg på facebookgruppe www.facebook.com/groups/diktatormsk/
eller
Send meg en epost til VL@Radiology.no med tittel: "Jeg ønsker MSK Diktator"
Da sender jeg når boken er klar til trykk og kan bestilles informasjon til din epost.


Volker Lapczynski i oktober 2021